OBVESTILA IN NOVICE

Kontakt

ZD Škofja Loka
Stara cesta 10,
4220 Škofja Loka

T: 04 502 00 00
F: 04 502 00 57
E: info@zd-loka.si

V nacionalni raziskavi PREMS - Moja izkušnja, naše zdravstvo - sodeloval tudi naš ZD

21. julij 2023

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je v obdobju od 26. septembra do 11. novembra 2022 izvajal 4. val nacionalne raziskave o izkušnjah pacientov z obravnavo v specialističnih ambulantah, ki delujejo v okviru javnega zdravstvenega sistema.
Potekala je v zdravstvenih domovih (tudi v ZD Škofja Loka), splošnih bolnišnicah, obeh univerzitetnih kliničnih centrih ter pri zdravnikih s koncesijo, pri čemer so bile vključene zdravstvene dejavnosti (1) nevrologija in nevrokirurgija, (2) kardiologija, (3) oftalmologija, (4) ginekologija in porodništvo, (5) ortopedija ter (6) onkologija.

V raziskavi so sodelovali pacienti, ki so v tistem obdobju imeli pregled pri zdravniku specialistu in so po obravnavi prejeli vabilo za sodelovanje v raziskavi. Pacienti so lahko izpolnili vprašalnik na papirju ali preko spletne ankete. Vprašalnik je veljavno izpolnilo 10.533 pacientov.

REZULTATI raziskave
Izkušnje pacientov z obravnavo v specialistični ambulanti v OZG, OE ZDRAVSTVENI DOM ŠKOFJA LOKA (očesna ambulanta)

Kaj bi pohvalili v tej ambulanti? (objavljamo nekaj odgovorov na vprašanje v raziskavi)
Vse. Prijaznost. velika strokovnost, natančnost. Strokovnost. Odnos, hitrost, prijaznost. Vedno je pregled ob naročeni uri, zdravnica je umirjena in se posveti pregledu. Vse. Hiter sprejem na kontrolni pregled po operaciji na očesni kliniki - v drugih ambulantah so me zavrnili. Bled, Kranj - velja za medicinske sestre! Prijazni, dobil informacije. Red. Prijaznost. Odnos zdravnika in sester. Hitrost, prijaznost osebja. Urejenost. Prijaznost. Urejenost, hitrost. Prijazen pristop do obravnave bolnika. Zdravnico in sestro. Razumevanje, da sem bila v stiski.

V ZD Škofja Loka smo ponosni na dobro delo očesne ambulante. Rezultati za očesno ambulanto ZD Škofja Loka so odlični, praktično na vseh področjih boljši od že tako visokega državnega povprečja.

« nazaj na seznam