OBVESTILA IN NOVICE

Kontakt

ZD Škofja Loka
Stara cesta 10,
4220 Škofja Loka

T: 04 502 00 00
F: 04 502 00 57
E: info@zd-loka.si

TESTIRANJE PO NOVEM

22. februar 2022

URNIK COVID AMBULANTE 
PCR brisi - izključno z napotilom osebnega zdravnika
HAG brisi od 18. do 19. ure

Na termine naroča paciente s simptomi le izbrani zdravnik!

KDAJ JE TESTIRANJE BREZPLAČNO?
- za PCR teste
- za HAG teste pacientov s simptomi in sumom okužbe
- za pozitivne na samotestiranju HAGS
- za pozitivne med 7. in 10. dnevom izolacije

Ostali so samoplačniki.


PROTOKOL TESTIRANJA
Najprej opravite samotestiranje - HAGS. Vse osebe s pozitivnim izidom okužbo z virusom nato preverjajo z brezplačnim HAGT pri pooblaščenih izvajalcih.
Oseba se z dokazilom o pozitivnem samotestiranju (fotografija in osebni dokument ali ploščica v zaščitni vrečki) naroči na HAGT in dokazilo predloži na vpogled.

Preverite urnike in lokacije izvajalcev v Škofji Loki, Gorenji vasi, Železnikih, Žireh.

Če je tudi HAGT pozitiven, je okužba potrjena - sledi samoizolacija, bolniški stalež za zaposlene in digitalno potrdilo s QR kodo, veljavno v Sloveniji. Če je HAGT negativen in oseba nima simptomov, okužba ni potrjena.

PREKINITEV IZOLACIJE MED 7. IN 10 DNEM PO POZITIVNEM TESTU (HAGT pri izvajalcih)
Oseba se z dokazilom o pozitivnem testu HAGT (npr. izpis iz aplikacije zVem, SMS s pozitivnim izvidom testiranja) naroči na ponoven test HAGT pri izvajalcu testiranja in dokazilo predloži na vpogled. Testiranje je brezplačno.

Z namenom obvladovanja širjenja okužb priporočamo, da se oseba naroči na HAGT po predhodno opravljenem (negativnem) testu HAGS za samotestiranje. Če je HAGS test 7. dan pozitiven, oseba nadaljuje z izolacijo in lahko testiranje HAGT za prekinitev izolacije opravi do konca 10. dneva. Po tem času pa se izolacija prekine tudi brez (ponovno) opravljenega testa HAGT.

PCR TESTIRANJE
Na PCR test vas od 1. februarja 2022 lahko naroči oz napoti samo vaš osebni zdravnik ali pediater. Napotitev na PCR test je strokovna odločitev zdravnika. Napoteni bodo predvsem kronični bolniki, imunsko oslabljeni, nosečnice in otroci z možnim težjim potekom.

POTRJEVANJE OKUŽBE COVID-19 S HITRIMI TESTI
S 1. februarjem 2022 velja, da je pokazatelj okužbe z virusom COVID-19 hitri antigenski test (HAGT), opravljen pri pooblaščenih izvajalcih. Potrjevanje s PCR testi ni več potrebno, razen kadar tako presodi vaš zdravnik.


« nazaj na seznam